снимка pixabayДесетки руснаци останаха без работа след като бяха уволнени от

...
снимка pixabayДесетки руснаци останаха без работа след като бяха уволнени от
Коментари Харесай

Чехия уволни десетки руснаци от посолството си в Москва

снимка pixabay

Десетки руснаци останаха без работа откакто бяха уволнени от чешкото посолство в Москва. Общо 71 индивида останаха без работа, а повода е намаляването на състава на дипломатическата задача, сподели пред кореспонденти представителят на Министерството на външните работи на републиката Ева Давидова, съобщи БГНЕС.

" 71 наети на локално равнище (руски) служащи в посолството на Чехия в Москва, в Чешкия дом и в Чешкия център получиха уведомление за уволняване. Още 8 локални служащи ще бъдат уволнени до края на май, като по този метод общият им брой ще бъде 79 души “, сподели Давидова.

Тя добави, че броят на останалите локални служащи в сходство с решението на съветската страна ще бъде 19 души.

Прага упрекна в средата на април Москва за присъединяване в детонацията във военните хранилища във Врбетице и изгони 18 чиновници на съветското посолство от страната.

В отговор Москва разгласи 20 чиновници на чешката дипломатическа задача за личност нон грата, като съобщи, че обвиняванията в детонацията са неуместни, голословни и раздути. Кремъл означи, че голословните обвинявания на Чехия против Русия са нанесли изключителна щета на връзките сред двете страни, а също по този начин акцентира, че тези обвинявания са част от огромна акция на Запада против Москва.

Дипломатически паритет

Прага и Москва минават към паритет в броя на чиновниците на посолството. В понеделник представител на съветското посолство съобщи пред РИА Новости, че понижените дипломатически задачи ще изоставен Чехия в две групи - на 29 и 31 май. За излитането им са оповестени три специфични полета по маршрута Прага-Москва - един на 29 май и два на 31 май.

Според Министерството на външните работи до 31 май броят на съветското посолство в Прага ще бъде понижен с 35 дипломати и 46 души административно-технически личен състав, чешкото посолство в Москва - с 16 дипломати, четири административно-технически лица и 79 чиновници, наети на място. По този метод ще има равнене на броя на личния състав на съветското посолство в Прага и чешкото посолство в Москва до равнището на 7 дипломата, 25 командировани административно-технически лица и 19 служащи, наети на място.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР